fredag 26 februari 2010

Städa bör man...


...för annars äter hunden upp dammråttorna. Om hon tror att det är riktiga råttor förtäljer inte historien men en och annan matsmula kan finnas inblandad i det hela...! Barnen går på sportlov och nu börjar det töa. Hoppas lite snö hinner försvinna innan det fylls på med mer! Efter städ kommer fredagsmys. Blå Fazer är favoriten just nu. Kan få abstinens.


Häromdagen berättade O (som har Asperger) att hans klasskamrat F, varit krasslig under dagen i skolan. Olle hade passat henne hela dagen och som han uttryckte det varit hennes livvakt. För man ska ju vara rädd om livet när man är sjuk. Bokstavligt talat med andra ord. När man umgås med andra människor så är kommunikation A och O. När man pratar med O och andra som tar allt väldigt konkret så kan det bli väldiga missförstånd. Om man säger till O att han ska "kamma till sig", ska du inte bli förvånad om han gör just det. Något som jag lärt mig under dessa år är att se saker ur ett annat perspektiv. Allt måste inte vara så förb....korrekt hela tiden. Så slappna av, ta lite av det goda av livet och strunta i att kamma till dig...!

Kram Annika

onsdag 24 februari 2010

Ny dag, nya alster.











Virkat och stickat, allt blir inte bra, det är bara att repa upp och börja på nytt. Sjalar, halsdukar, mobilfodral och mormorsrutor som jag inte bestämt än vad de ska bli. Har börjat på en moebius-sjal får se om jag får till det...
Annika

måndag 22 februari 2010

Guldgruvor
















Museérnas shopar/webshopar kan vara rena rama guldgruvor. Här visar jag "billig" konst och inredning till ok priser från Moderna museét i Stockholm. Lättare att byta ut än den dyra tavlan med guldram...! Gillar den glada, frodiga konsten lika mycket som den lite gråtonade, utsuddade, skira, allt beror på dagsformen. /Matisse, Scherjfbeck, Dardel, Hjerten, Jolin och Niki de Saint Phalle.

Annika

ZZZzzzooover!




Har ett par dagar när jag är helt knockad av trötthet. Kör lite verklighetsflykt i form av tjusiga bilder. Tur man har en hund som kan dra ut en på promenad en stund...
Annika

söndag 21 februari 2010

CAR möbel web-shop.















Härliga bilder. Vitt med pasteller eller klara färger. Matchar igloon vi har!! Kan behövas glada bilder på en tråk-söndag. Snö, snö och snö igen. Har inte hunnit ta några bilder på mina senaste alster, de kommer.

Annika

lördag 20 februari 2010

Hemma...


...hos-oss-reportage, här ovan, nu i snart var tidning där vi visar den vita shabby-stilen... Kommer knappt ut, vår vita hund som matchar snön försvinner ner i den! Det räcker nuuuu! Tror att snön kommer att ligga kvar till midsommar minst. Vi vilar inne för att bli friska.

Annika

fredag 19 februari 2010

Soffan..




..med stort S kommer från FOGIA/Anika Reuterswärd. Stilren, klassisk och ser skön ut. Viktigt med tanke på att man alltid somnar i soffan om kvällarna.. Lättare att variera än mönstrat. Något att drömma om när vinterstormarna drar förbi. Kör försiktigt där ute! Visar även en härlig bild från danska Jeanne d ´Arc med vårinspiration och ljuset som man behöver intensivt nu. Nu är det fredagsmys!

Annika

torsdag 18 februari 2010

Ibland...


...hittar man "måste-ha"-saker. Denna väska från Cath Kidston är helt i min smak. Like a lot!

Annika

onsdag 17 februari 2010

Kvinnokraft


Kreativiteten flödar verkligen i detta land. När jag tittar runt i alla fantastiska bloggar så finns där så mycket kvinnokraft och ideerna flödar. Fantastiska kvinnor med arbete, partner och barn med lite fritid som älskar att konstruera, fixa och dona. Fortsätt att inspirera som ni gör.

Annika

Det...


...snöar ännu mer! Vi sitter inne och är förkylda med ett segdraget virus som vägrar lämna oss ifred. Funderar mycket just nu. Vart ska livet ta vägen nu. Varit sjukskriven en längre tid och har bestämt mig för att bara se det som ett steg i min utveckling istället för en motgång. Det kanske är meningen att detta ska hända för att jag ska landa och inte kunna göra allt jag brinner för i vanliga fall. Har arbetat hela mitt yrkesliv inom sjukvården och har alltid tyckt om mitt jobb. Under flera år har jag drabbats av segdragna infektioner, allergier och värk i kroppen vid fysisk ansträngning. Varenda stund av dagen måste jag planera. Vila före och efter varje aktivitet. Infektionen ligger hela tiden och lurar i kroppen och bryter ut om jag inte parerar den med astma- allergi- och värktabletter. På så vis kan jag hålla det i schack men tröttheten lurar i var hörn och vissa dagar orkar jag inte ens upp ur sängen. Det är svårt att vara sjuk när man inte hittar vad det är. Varit hos så många läkare att jag nästan gav upp. Tur att jag fick hjälp genom arbetet och träffade människor inom företagshälsovården. De tror på mig. Har på sista tiden mer och mer börjat tro att det hela är kroniskt trötthetssyndrom/ME som man pratat en del om under sista året. När jag hör andra berätta om sin sjukdomshistoria så stämmer den till punkt och pricka. Visst, det kan vara skönt att få en diagnos men min oro ligger i det som kommer efter, hur fungerar liver sedan. Ska det alltid vara så här? Jag undviker gärna att berätta för andra om hur jag har det pga att sådana här symtom och sjukdomar är laddade för många personer. Jag kan i allafall intyga att före detta drabbade mig så fnyste JAG åt andra som berättade om liknande symtom osv. Jag har fått mig en läxa. Goda nyheter är i allfall att man har kommit fram till att det är en biologisk sjukdom och INTE en psykologisk. Man pratar om retrovirus som skulle kunna vara en förklaring. Om Du som läser det här har upplevt eller mår som jag får du gärna ta kontakt. Vi kan alltid stötta varandra. Det är svårt att göra sig förstådd för andra än inom sin egen familj. Mina barn och make har stort tålamod och jag är glad att vi kan prata öppet om det. Andra utomstående förstår inte vilken identitesförlust det är att helt plötsligt inte orka ngt. Jag vill inget hellre än att göra aktiviteter med ungarna och annat för min egen skull men just nu går inte det. När människor runt omkring mig (av välvilja) önskar att jag ska krya på mig så känns det så konstigt! Jag upplever även att jag alltid måste förtydliga mig när jag berättar hur det är med mig. Tråkigt för andra att höra på, men jag är så rädd att ingen ska tro mig. Sjukskrivning är inget alternativ man väljer, man gör det för att man är tvungen och för detta känner man sig som en andra klassens människa.


Till alla er som kämpar önskar jag kraft och mod att orka, ta en dag i sänder. Ibland får man ta en timme i taget...

Annika Anka

måndag 15 februari 2010

Virkar




..sjalar just nu, bra att ha något för händerna när man är snuvig och inte orkar så mycket. Visar bilder senare. Tråkmåndag, alla 5 är sjuka med snuva, feber och halsont. Idag är sista dagen för ansökan till gymnasiet. E har gjort sina val, i första hand till naturbruksgymnasiet och inriktining häst. Nu håller vi tummarna. Hästar är hennes liv!
Visar fotokonst idag, vackert, stillsamt och en aning vemodigt tycker jag..


Annika

söndag 14 februari 2010

Grådis







...ute och det är så vackert med vintervita träd och grenar. Hunden är helt galen i snö och klättrar, gräver och ålar sig fram. Vill helst inte gå in alls.

Inspiration från SIA.
Annika

lördag 13 februari 2010

Förkylt


Här e stora delar av familjen förkylda, trötta och har tappat rösten. En degig dag med OS och film på TV. Nu ska det ätas chokladpudding, en favorit från förr.
Har börjat på en ny sjal i blå-grå-beige toner. Gjorde en rosa-beige mössa som skulle blivit en basker men det bidde inte det, något gick fel längs vägen. Börjar om från början med nytt mönster och andra färger.
Annika

fredag 12 februari 2010

Vårvinter?







Dagarna blir ljusare. Men snön ligger djup än och det är kallt ute. Glad för alla barn som säkert haft en fantastisk vinter med utelek. I väntan på värmen ger jag er inspirationsbilder. Bilder från nätet och från butik Bettys i Borås.
Annika

torsdag 11 februari 2010

Myror i brallan-dag


Har så många ideer som jag inte orkar utföra för tillfället. Trött, degig och bäng i kolan.
Det får bli en sju-sovardag istället. Jag stannar här. Zzzzz

Annika

söndag 7 februari 2010

Kan själv!


Hittade även den här lilla skönheten från Odd Mollys nya kollektion. Kan nog tänka mig att göra ett försök med virkade rutor... får tänka lite.

Annika

Odd Molly 2010







Väcker ha-begär. Så vackert.
I ett tidigare inlägg berättade jag om OM-kappan som jag gjort efter ett mönster från DROPS, så här ser originalet ut i rosa tappning. Blusarna är bara helt ljuvliga. Tänk om man kunde sy
Annika

fredag 5 februari 2010

Värme


Det har varit en fantastisk vinter men nu tror jag att familjen går i ide tills snödropparna tittar fram. Skulle hellre vara här just nu med familjen och ladda batterier...
Nu är det fredagsmys.
Annika

torsdag 4 februari 2010

Tålamod


...ibland måste man intala sig många gånger att livet inte alltid blir som man tänkt sig. Tänk dig att du måste intala dig det flera gånger varje dag. Att livet från och med nu, nu och för alltid, blir som en enda lång resa in i ett nytt tänkande. Att allt du tänkt skulle bli, inte blev så. Det är så jag försöker diskutera med mig själv för att orka, orka ta hand om, påminna om och om igen, förklara, förklara på ett annat sätt osv. Min lille O snart 12 år har diagnosen Aspergers syndrom. han är världens klokaste, finurligaste, uppfinningsrikaste och raraste son. Och kom ihåg att ingen ÄR sin diagnos. Det är något som man bär med sig som en extra ryggsäck genom livet. Det är inget handikapp utan en neuropsykiatriskt funktionshinder. O pratar ett språk och vi andra i familjen pratar ett annat. O utvecklas hela tiden liksom andra barn, så det kan vara så att det som gällde i rutiner och kommunikation inte gäller nästa månad! Vi har haft tur, haft lyckan att träffa rätt personer och lärare genom denna resa. O mår bra i sin lilla klass där han får växa och mogna i sin takt.
Jag tänker på alla de föräldrar som varje ledig stund kämpar för sina barns välmående. Stå på er, ni vet vad som är bäst för era barn.

Jag önskar er kraft att orka, tid att tänka och bara vara.

Annika

tisdag 2 februari 2010

Odd Molly




Har virkat en egen tolkning av en Odd Molly-kappa/kofta. Mönster från DROPS. Virkad i DROPS Ice-garn.

Skaparglädje




Idag behöver jag färg! Visar inspiration i Gladfärger.
Annika

måndag 1 februari 2010

Bada i vassen i år?


Har införskaffat mig ett stycke baddräkt. satt som en smäck för en gångs skull. Märke ARENA och jag hittade den på simbutiken.se
Den här modellen går ner en bit över låret och jag hade i alla fall känslan av att den skylde över alla volangerna på kroppen...

Lennart Jirlow


Gladbok!
Önskade och fick denna bok av maken i julklapp. Gillar att bläddra i konst- och fotoböcker. Köpte den från Ad Libris.