fredag 30 april 2010

Växtkraft, kreativt kaos och intorkade vattenkoppor.






































Börjar bli otålig, vill flytta in allt och fixa till efter målning och allt...

Det börjar röra sig i rabatterna, tulpanerna och allium är på gång. Allium som är så vackra! Har köpt ny buxbomsboll samt en lavendel som fått flytta ut. Svarta penseér har satts i en gammal hink jag hittade i skogen i höstas. Gräsmattan har fått sig en omgång med räfsan och nya gräsfrön samt gödsel har spridits ut. Dö mossa dö!!

Är nöjd med altangolvet som laserades med ljus trägrå. Ett tips är dock att torka av överflödet så snart som möjligt, jag gjorde det för sent så det är lite flammigt. Kommer nog att lägga på ett lager till under sommaren.

Yngsta dottern har vattenkoppor men håller sig ganska pigg som tur är. Vår son O hade prickar överallt samt fick ligga på sjukhus 4 dagar pga feber som ej gick ner samt helt intorkad. Han var så sjuk! Så olika det kan vara.

Det är iallafall värme i luften och det börjar så sakta bli grönt på träden. Snart ska "Buddha" få flytta ut. Han brukar sitta under bambun och komtemplera hela sommaren. Sheer bliss!
Happy holidays
Annika

onsdag 28 april 2010

Ett roligt problem...









är att få sätta upp alla tavlor och få inreda hemmet efter ommålning av väggar och golv. Känns helt rätt med vitt, minsta lilla sak framhävs på ett helt annat sätt. I vänta på att bli klar tittar jag på väggar från Taverne Agency, favoritsidan..
Annika

tisdag 27 april 2010

John Blund


är här idag och vägrar lämna mig..

Seg och har värk lite här och var. Får nog dra mig ut på kort promenad med Kajan. Får sova sen!

Annika Zzzzzzzz

måndag 26 april 2010

Vilket lyft








det blev med vitt golv! Det tar sin lilla tid att planera in hur man ska måla mitt i en genomfartsled som vårt vardagsrum är... Det blir bra iallafall. Vi har använt oss av Alcros golvfärg (blank). Samtidigt målas väggarna vita efter att ha varit ljust beiga i några år. Rena terapirummet!

Vi har även laserat altangolvet med trälasyr som är ljust trägrå. Tror att det blir bra. Visar bilder från det när det är klart. Idag har de 2 yngsta barnen studiedag och det har visst utlovats besök i leksaksaffär och lite annat.... Måste ha lovat det i ett svagt ögonblick...hm!

Efter allt detta så måste man ju fixa med trädgården. Det ligger gammalt snömögel på gräset efter den långa vintern. En sak i sänder. Den härliga buxbomsbilden kommer från Taverne Agency.

Annika

fredag 23 april 2010

Finally friday...




Alltid så skönt när veckan är slut, välförtjänt vila för alla.

Idag sol och en gnutta värme. Mitt vardagsrumsgolv håller på att bli vitt efter en lång tids övertalning av maken. Skam den som ger sig. Snyggt blir det. Halva golvet avklarat och hela familjen sitter hopkrupen en halvmeter från TV:n...Snacka om TV-ögon innan golvet har torkat och härdat!!
Ser detta framför mig när allt är klart. Bilder från Taverne Agency

Trevlig helg

Annika

tisdag 20 april 2010

Var








bara tvungen att åka och köpa bildäckskorgar på Rusta efter ett tips från duktiga Susanne med bloggen me and Alice. Mina är för tillfället fyllda med en hortensia och garn...

Har införskaffat hallonrött DROPS Paris-garn som jag ska sticka en sommartröja i lite hippiestil. Bilden gör inte färgen rättvisa.

Visar även hur min lilla arbetshörna ser ut, lite provisoriskt.

Flitens lampa lyser hos

Annika

lördag 17 april 2010

I went







for a trip in my mind, down memory lane.
Remembering smells and sences
from distant places I used to know...
Annika
Bilder: Taverne Agency

fredag 16 april 2010

Svartvita








filmstjärnebilder faller mig i smaken. Stil, grace och en hel del humor i bilderna.
Idag är det fredag veckorna springer fram, jag hänger inte riktigt med känner jag.. Idag en slapp dag för att samla kraft och styrka, mod!

Annika Anka




torsdag 15 april 2010

Ögonblick av lycka...







...ibland står livet stilla en stund och ett ögonblick av livet tränger sig på. Precis så kände jag igår. Hade varit på en härlig promenad med hunden. Satt sedan och väntade på en bänk utanför barnens skola. Vår hund Kajsa satt bredvid. Det var rast och några små barn tog mod till sig för att fråga om de fick klappa hunden. Det fick de och under de 5 minutrarna kom det där ögonblicket av små barns tankar och frågor. Jag fick av dessa ettagluttare veta allt om de egna husdjuren, andras husdjur, sålda husdjur. Även de som hade dött och till och med låg i frysen i väntan på begravning. Helt plötsligt kommer en av dem fram med 3 tussilago, med barns typiskt korta stjälkar, det ska bara vara så, som jag skulle ha. Sedan var det dags att gå och jag kände mig så berikad av dessa oförställda barn. Det var så roligt att se en grupp ungar som höll sams, turades om och inte ett uns av den kaxighet och det stora bekräftelsebehov många barn har idag. Tänk vad så lite kan göra, kände mig upprymd och glad resten av dagen.



Annika

onsdag 14 april 2010

Grönt är skönt












Vackra bilder från Taverne Agency som får mig att vilja flytta om och ändra här hemma. De gröna fingrarna har börjat förgro potatis i fönstren och några frön är nerpetade i mylla.
Annika




tisdag 13 april 2010

Hund = terapi



Jo så är det. Att gå bland svajande tallar och jorddoft är rena terapin och kan verkligen rekommenderas. Att ströva omkring utan brådska, lyssna och titta efter djur. Slår säkert varje terapischäslong, framförallt i pris! Och som vanligt glömmer jag kameran... Skulle nog kunna tänka mig att bli hund i nästa liv... Bilden har äldsta dottern E tagit, hon övar för fullt.

Vi har följt TV-serien Lost nu under alla säsonger. Nu sänds sista säsongen och frågan är huruvida man får några svar överhuvudtaget eller om allt kommer att sluta i ett enda virrvarr. Maken och jag hänger inte riktigt med i alla turer men äldsta dottern gör det! Imponerande. Hittade en läcker bild på Lost-gänget.

Annika

måndag 12 april 2010

I helgen







har vi rensat bort skräp och elände från trädgården. Känns så skönt när man har startat utesäsongen även om värmen lyser med sin frånvaro. Trädäcket städat och funderar på att olja in det med vitt pigment. Krukorna står redo för plantering och att sedan få ställa ut växter som vilat inne under vintern. Listan med saker att göra fylls på, nya staket här och var, ny odlingsplats ska ordnas. Ska även satsa på mer pioner i år och mer bärbuskar och skapa mer rum i trädgården.


Har beställt hem vaxduk från Stoff och Stil. Det blev en ljusblå duk med vita prickar som ska ligga på utebordet. Ska nog kombinera detta med röda accenter i år.





Började sticka på den blåa koftan med Fabel sea mist men det blev inte bra, repade upp halva koftan och bytte stickteknik till slätstickning men inte heller det blev jag nöjd med. Nu har jag börjat om med helt nytt mönster, en längre kofta med luva. Garnet räckte nästan, 2 nystan saknas bara.



Annika

fredag 9 april 2010

Jag




har fått en egen butler dagen till ära iklädd fluga. Bara för idag men en mycket bra present på födelsedagen av sonen O. Yngsta dottern A fixade frukost åt mamsen. Må vara att det var en halv liter musli men det är tanken som räknas!! Ikväll blir det fika, får se vad det blir..
Har sedan många år gjort egen musli som har blivit en favorit. Originaleceptet är hämtat ur Anna Bergenströms "Nya Annas mat"men jag har gjort egna justeringar till eget tycke och smak.
I en långpanna hälls:
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl råsocker
2 dl vatten
1 dl matolja (neutral)
Blanda allt med händerna och strössla blandningen i samma panna.
200-225 grader i mitten av ugnen, total tid ca 20-30min. Rör om i pannan ca var 10min.
Ta ut när muslin känns någorlunda "torr" och lite knaprig.
Låt svalna och häll över den torkade frukten som för min del brukar vara hackade torkade aprikoser, tranbär och russin.


Annika Anka

torsdag 8 april 2010

Har fått



















konkurrens i trädgården av sonen O. Han har ritat värsta planeringen för all odling (som vi tydligen ska bedriva) i år.

Har införskaffat skissblock och nya pennor MEN får aldrig tid att sitta vid min nya plats som jag så klurigt fixat till. Och vad händer , jo där mamma är, där är barna´...! Alltså är det jättekul att sitta där mamma ska fixa och pula och måla och rita och använda mina grejor.

Får aldrig nog av patinerade krukor, lådor, askar, pennor och fina block... Gärna med lite ålder och historia bakom. Undrar om denna mani går att behandla eller om livet skulle bli väldigt tråkigt utan den där spännande jakten när man sett för sitt inre vad det är man vill ha?

Annika