fredag 5 november 2010

Min sonhar faktiskt gjort ett av de finaste loppisfynden tycker jag. Han hittade en gammal svart skrivmaskin för några år sedan i en antiklada. Den skulle han bara ha!! Den har fungerande färgband och O brukar göra serier med hjälp av denna.
När man har Asperger kan uttryck se lite annorlunda ut. Tex har O:s dator varit en stor hjälp för hans egen inlärning. Att spela spel och leta efter fakta på dator är avkoppling för honom.
I början skrev och ritade O ofta serier, det var så han fick fram det han ville förmedla såsom tex sinnesintryck, känslor och sånt som är abstrakt och svårt att ta på eller se. O är mycket bra på att få fram gester och minspel när han ritar sina figurer. Så han ser hur människor gör men har svårt att tolka vad som menas...

P.S Jag ska fråga O om jag kan få låna skrivmaskinen bara till lyst...
Trevlig helg
Hönsmamman Annika

2 kommentarer:

 1. Den var verkligen vacker. Intressant att höra dig berätta om din son o A.S. , vet egentligen väldigt lite om den.
  Läste en intressant artikel en gång. En mamma beskrev sin dotters handikapp som var Downs s.. Texten var så fin o mest minns jag hennes ord om att syndromet gjorde henne speciell o till just den underbara lilla varelse hon var ,utan handik. skulle hon ju inte vara densamma. Tyckte det var ett så fint sätt att se på det , just D.S hade gjort henne unik o speciell o hon hade inte vetat hur hon blivit utan den(hoppas du förstår vad jag svamlar om).

  Ha nu en riktigt mysig helg. Kram Betty

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren. Har skrivit lite då och då om min familj och sonen. Känns som om jag har varit tvungen att ändra min uppfattning om människor. Tar inget för givet längre. Tycker att devisen "Normal people worry me" är ett förb.. bra uttryck.
  Kram Annika

  SvaraRadera